Aluevaalit Sakari Kouti 396


Aluevaalit Sakari Kouti 396, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue, Vihreät. Toimin Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen johtokunnassa, HSL:n tarkastuslautakunnassa, Kuntien takauskeskuksen valtuuskunnassa sekä Espoonlahden seurakuntaneuvostossa ja yhtymän henkilöstöjohtokunnassa. Olen Vihreiden Yrittäjien ja Espoonlahden Vihreiden puheenjohtaja sekä TalousVihreiden hallituksessa. Vihreissä toimin puoluehallituksessa, ulko- ja turvallisuuspoliittisen työryhmän puheenjohtajana sekä talous- ja elinkeinopoliittisen työryhmän jäsenenä. Olen diplomi-insinööri ja senior-konsultti. Lisäksi minä, ehdokas Sakari Kouti 396, olen kolmen lapsen isä.

Espoolainen senior-konsultti, diplomi-insinööri ja vihreä

Olen sydämeltäni espoolainen ja olen asunut käytännössä koko elämäni Espoossa. Lisäksi olen sielultani länsiuusimaalainen, ja alueen kaikki kymmenen kuntaa ovat tulleet tutuiksi partion, veneilyn ja armeijan myötä. Olenkin partiojohtaja, reservin yliluutnantti, veneilyoppaan kirjoittaja sekä luontovalokuvaaja. Olin perustamassa koulutusyhtiö Soveltoa ja toimin sen hallituksessa 12 vuotta. Olin päätekijä tiettävästi ainoassa Suomesta Amerikan markkinoille tehdyssä ICT-kirjassa, samoin Suomen suosituimman laulukirjan Lauluja – OEK viidessä ensimmäisessä laitoksessa. Aikanaan voitin hopeaa rokin SM-kisoissa kitaran varressa uuden aallon sarjassa.

Meidän ei pidä luoda tukalaa tulevaisuutta, vaan torjua ilmastonmuutosta ja luonnon köyhtymistä. Länsi-Uudenmaan pitää tarjota hyvät sotepalvelut ja kattava pelastustoimi alueen asukkaille, lapsista vanhuksiin. Tässä ovat apuna niin tarkoituksenmukainen palveluverkosto kuin riittävän selkeät ja yksinkertaiset digitaaliset palvelut. Ja minä, Sakari Kouti 396, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue, Vihreät.

Koronan torjuntaan vakavasti suhtautuva espoolaisehdokas

Koronan suhteen olen aina kannattanut tiukkoja estoja ja rajoituksia. Uskon, että niin olisi yhteiskuntaa voitu parhaiten pitää auki ja talouden rattaita pyörimässä. Koronapassia halusin käyttöön mahdollisimman aikaisin ja niin, että sen saa rokotuksilla, muttei negatiivisella testillä. Jos passia olisi saanut vaatia esimerkiksi elokuvanäytöksiin tai oopperaan silloinkin, kun niihin ei kohdistunut rajoituksia, olisi niissä voinut käydä melko turvallisesti. Tästä olisivat hyötyneet niin kansalaiset kuin talous.

Aivan turhaan VR poisti maskipakon syksyn alussa. Tuon ja monien muiden vastaavien asioiden vuoksi tartuntoja on ollut jatkuvasti melko korkea määrä. Olin viime valtuustokaudella Espoon opetuslautakunnan varajäsen. Kirjoitin 8.3.2020 tuolle lautakunnalle ja opetuksen virkamiehille: ”Pelkään, että ensin ”annetaan” epidemian syntyä ja levitä, ja sitten vasta ryhdytään pakon edessä isompiin toimiin. Siis paremmalta tuntuisi ryhtyä niihin toimiin ennen kuin epidemia syntyy ja leviää. Jos tartuntaketjuja alkaisi Espoossa olla, niin en usko kenenkään jälkeenpäin isosti syyttävän, jos vähän herkemmällä sormella tehdään esim. koulujen sulkemisia.”

Samoin nyt 10.1.2022 olisi ehdottomasti pitänyt aloittaa koulut etänä. Joku osa lapsista voisi ehkä olla luokissakin, kun muut seuraisivat opetusta videon välityksellä. Helsingin Sanomat julkaisi 21.10.2020 kirjoitukseni samasta aiheesta.

Lokakuun alussa 2021 kirjoitin sen puolesta, että 3. rokotuksen väli pitäisi heti lyhentää kuudesta kuukaudesta neljään, jolloin loppusyksyn aikana olisi saatu useammalle 3. rokote.

Aluevaalit Sakari Kouti 396, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue, Vihreät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *